After school sau home school?

Vine un moment în viața oricărui părinte când se confruntă cu fel și fel de momente emoționante.

După ce acum vreo 2 luni am participat la ultima serbare de la grădiniță a moștenitorului imperiului, acum e timpul sa particip la altă premieră. Careul clasei I.

Și cum orice situație nu vine neînsoțită de alte dileme, ieri am participat la o furtună de creier împreună cu nevasta din dotare. Ce facem cu copilul după școală? Găsim un afterschool sau apelăm la o variantă de urgență cu o bunică ceva până la revenirea noastră de la birou?

După intense dezbateri am ajuns la concluzia că nu putem trage nicio concluzie. Sunt convins că nu există soluția ideală, dar măcar să încercăm să ne apropiem de ea.

Așa că, dragii mei, cum ar fi mai bine afterschool sau homeschool ?

2 Comments

 1. un-f

  Daca timp de aproape 2 ani nimeni nu a avut la indemana de oferit un raspus, sau pur si simplu sa expuna o parere personala, inseamna ca raspunsul la intrebare este un fel de “piatra filozofala”. Presupun ca toti ar fi dat un raspuns, dar personalizat daca vrei (conditie sociala, posibilitati, suport din familie, relatii, etc ), asa ca au evitat raspunsul, neputand fi identic cu speta ta (voastra). Acest “cum ar fi mai bine”, difera de la individ la individ. Individul pus in astfel de “dilema”, normal (desi nu prea este) va apela si alege varianta simpla si la indemana. Deci raspunsul la intrebare in speta prezentata mai sus, nu poate fi decat la tine, repectiv la “sotia din dotare” (daca am retinut aproximativ).
  Am sa-ti expun cateva intrebari (poate incomode), oricum nu trebuie sa-mi raspunzi mie, ci tie, voua, cei responsabili direct de formarea, respectiv viitorul “mostenitorului imperiului”.
  – afterschool-ul ofera conditii suficiente si optime (pariez ca nu e moka) ptr. “pretentiile jumatatilor creative” ? Acceptati si clauzele impuse de angajament ?
  – mostenitorul este “instruit”despre importanta acestor activitati benefice lui si nu numai ? Normal ca la aceasta varsta nu este “dispus” sa fie receptiv si sa va dea dreptate, satisfactie. Ca toti ceilalti speculeaza orice, oricum ptr. confortul personal (daca cotrobai prin sertarasele memoriei, vei descoperi acelas comportament, este caracteristic varstei). Uneori este necesara si fermitatea, fara insa a depasi limitele.
  – varianta simpla, “o varianta de urgenta cu o bunica ceva pana la revenirea noastra de la birou” ? Urgenta ptr. mine inseamna o problema care trebuie rezolvata imediat, dar care nu sufera de permanenta. Asadar o discutie (despre disponibilitate, saturatie, varsta, putinta fizica, morala, cumul de probleme, alte obligatii), un schimb de pareri, trebuie intreprins si cu “o bunica ceva”, mai ales ca in zilele noastre (daca vrei), “revenirea de la birou” este interpretabila in sensul ca nu mai este “o ora exacta’.
  Daca ati efectuat si parcurs aceasta etapa, nu cititi mai departe, inseamna ca aveti raspunsul, dar nu-l identificati.
  Daca nu, clarificati aceste aspecte (ptr.inceput), sigur se va aprinde luminita de la capatul tunelului (“raspunsul personalizat”) la intrebarea postata.
  PS. Cu caracter de permanenta, in viata trebuie sa ti cont si de parerile celor cu care interactionezi.

  Reply
 2. un-f

  PS. 2.

  Postarea de mai sus NU se vrea a fi o lectie (garantat 100% – la 100% ), este strict doar un punct de vedere al unui individ. Caracteristica principala a postarii anterioare este “parerologia” (nu am gasit alta rima) si neavand ca prioritate de rezolvare “lucruri capitale, de importanta majora ptr. natiune” (cum ar fi “legea fumegatorilor”), am decis sa-mi dau cu presupusul la o speta mai putin complicata, sofisticata decat cea a fumatului, cu nr. de pereti, acoperisuri, deschideri, nr. de tigari si pozitii ale “fumatorului agresat si stresat”.Sunt “convins” ca aplicarea acestei “chestiuni fundamentale si de prioritate maxima”, va creste substantial PIB-ul, va elimina ptr. totdeauna “neajunsurile si problemele (financiare, de sanatate, etc.), ale romanilor.
  A nu se intelege ca nu sunt de acord cu ideea, dimpotriva, o salut. Dar sa fie tratata excesiv, ca si cum ar fi unica solutie (inginerie genetica) de salvare este prea mult, ma duce cu gandul la…. “tara arde si baba…….” (putina decenta !). Presupun ca urmatoarea, prioritara si de o importanta covarsitoare HG, lege (sau), va fi aceea referitoare la : “influenta ciclului menstrual la ratele salbatice, asupra paralelismului cailor ferate” (musai).
  Nici macar A3 sau RTv cu stirile lor (desi nu le urmaresc decat conjunctural) catalogate ca fiind incendiare, socante, in exclusivitate, nemaiauzite, nemaiintalnite si nu in ultimul rand irefutabile, nu m-au determinat sa nu fiu si eu “parerolog”, nu de alta dar am remarcat “ca se poarta”. Din pacate ptr. mine “l-am mancat gratis”, altii servesc acest “desert” seara de seara dar pe “cascaval”, altfel cuget ca nu s-ar inghesui pe sticla, la orice ora, oricum, basca faptul ca presteaza si in weekend (cred ca am ortografiat corespunzator).
  Nu pot decat sa le urez succes in “colaborarea” cu dna si pofta mare la desert.
  Am afirmat in postarea anterioara ca “trebuie sa ti cont si de parerile celor cu care interactionezi”, dar am omis sa precizez ca : a tine cont, nu este echivalent cu a fi de acord (caracterul de obligativitate este nul,trebuia specificat, “parerea mea”).

  Toate bune !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *