Pe gura sau.. ?

Am mers intr-o frumoasa zi de duminica la teatru cu mostenitorul imperiului.. Teatrul de copii Ion Creanga activeaza acum pe strada Lipscani, pentru o perioada. Cel putin asta scrie pe site-ul oficial.

Dupa scena cu spalaturile stomacale din mall, astazi dezbatem o alta problema. Am asistat la o scena care m-a pus pe ganduri. Stateam linistit pe holul teatrului asteptand cuminte pe canapea niste prieteni care au prins loc de parcare mai departe de teatru. Pe canapeaua de alaturi, un tatic ii dadea sfaturi importante baiatului de aproximativ 6-7 ani.

– Sa fii cuminte si s-o asculti pe mama da?
– Da, spuse juniorul, vadit sictirit…
– Bine, hai fugi… Da-mi un pup

Si juniorul se apropie de tatal protector si ii aplica un pupic fix pe gura.

Eu m-am blocat. Serios. Cum sa-ti pupi copilul pe gura? De ce? O astfel de actiune este.. igienica? Dpdv psihica este ok avand in vedere ca cei 2 protagonisti au acelasi sex? Iar unul din ei este in formare ?

Lamuriti-ma daca o iau razna…

Update: La nici 5 minute dupa publicarea articolului am primit sesizare de la Dana ca si ea a scris un articol pe aceeasi tema.. O coincidenta mai mare nici ca se putea. Ne urmarim unul pe celalalt de ceva vreme si nu am fi atat de … incat sa ne copiem 🙂

5 Comments

 1. danailie2004

  Acum o jumatate de ora am scris si eu fix pe aceeasi tema. Mintile luminate gandesc la fel.
  Si ca sa fiu si on-topic, si pentru mine e mai mult decat deranjant sa vad asa ceva. Dar daca unii parinti vor sa-si invete copiii ca e ok sa te pupi pe gura cu parinti, rude, iubiti, soti si, in principiu, cu toata lumea, o sa avem pe viitor niste generatii care vor face foarte greu distinctia intre limitele unor relatii…

  Reply
 2. Alice Wonderland

  Absolut nu sunt de acord cu pupatul pe gura intre rubedenii sau intre alte persoane care nu sunt cel putin iubiti. Am vazut si eu faze de genul …sentimentul e cel putin ciudat. Dar, oricum…se pare ca mare e gradina Domnului.

  Reply
 3. EU

  Eu zic ca nu e normal sa-ti pupi copilul/copiii pe gura, un adult poate fi sursa unor microbi si copilul ii poate contacta foarte usor cu pupatul pe gura, microbii nu tin seama de gradul de rudenie.
  Iata ce parere are si psihoterapeutul Cristina Levitchi: “Copiii nu trebuie pupati de nimeni pe gura pentru ca li se trezeste erogenitatea. Pot fi pupati pe mana, pe picior, pe obraz, dar nu pe gura “.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *