Cu sau fara tehnologie?

În zilele ce au trecut am regăsit cu ajutorul amicul Zuckerberg și a minunatului său site persoane de care nu mai auzisem mare lucru de foarte mult timp. Chiar sunt fericit că măcar virtual mai văd ce mai fac prietenii sau rudele mele. Pe lângă această bucurie a revederii lor, am mai realizat ceva. Ceva destul de trist. Ceva care m-a trimis cu gândul la copilărie.

Viața „offline” se duce pe apa sâmbetei. Secolul XXI (21 pentru cei cu probleme de citire a cifrelor romane 🙂 ) și era digitală au împins viața către o altă formă. O formă în care suntem obligați să facem aproape totul asistați de vreun gadget sau de ceva pe care rulează obligatoriu un software. Nu te mai poți duce la baie fără un telefon. Statul pe veceu’ nu mai are farmec dacă ești asistat „doar” de un ziar.

Nu te mai întălnești cu un prieten până nu verifici calendarul de pe telefon, care este obligatoriu sincronizat cu cel de la birou de pe outlook. Dacă totul este în regulă, inițiezi un meeting și speri ca prietenul din copilărie cu care băteai mingea în spatele blocului să dea accept.

Calculele nu mai pot fi făcute nici măcar cu un modest calculator de birou. Excelul a ajuns la putere acum. Orice adunare obosită se face cu excelul. Dacă nu ai la îndemână, atunci trebuie să le faci pe smartphone. Nu ai smartphone? Vai de mine…..

Cred că ar trebui să renunțăm la o parte din tehnologia din viața noastră… Uităm să trăim…

PS: Îi pup pe cei 3 care mi-au dat ideea acestui articol: Dana, Liviu și Aura..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *