Ce e pe net nu e gratis ba!!

Scuzați-mi exprimarea din titlu, dar mă adresez dlui. Petre Dordea, manager general la InfoTravel România și sunt obligat să folosesc cuvinte pe înțelesul lui.

Pe 24 ianuarie Oana a început o campanie subtilă  împotriva prostituției din design. Astăzi departamentul creație al InfoTravel România a născut o idee cel puțin originală. Și dă-i cu ea pe facebook ca poate nu se prinde nimeni. Nimeni nu s-a prins într-adevăr (pentru dl. manager: este un joc de cuvinte ;)), în schimb autoarea campaniei a fost pe fază și a sesizat acest lucru.

Răspunsurile reprezentanților InfoTravel au fost cel puțin jalnice, care nu au reușit să facă diferența între furtul unei poze și furtul unei idei. Oana nu a reclamat furtul pozei, ci al ideii în sine.

După toată discuția creeata pe facebook,  iaca că au furat altă poză de aici, au făcut copy paste la text și gata. Problema rezolvată.

După toate astea, eu mă abțin să trag concluzii, în schimb încep să-mi doresc ACTA sub o formă sau alta.  Dacă ar fi recunoscut și și-ar fi cerut scuze public poate că acest post nu exista. În schimb s-au ales cu o grămadă de articole negative de la Andrei, Groparu, Cristian Florea, Liviu AlexaTvDeCe și poate, până diseară, vor mai fi și alții.

Azi eu mă consider câștigat. Am aflat cu cine NU îmi voi mai face vacanța. InfoTravel

 

7 Comments

 1. alex ursa

  Da, sunt perfect de acord cu asta. Au furat o idee si merita criticati. E foarte nasol cand cineva se chinuie, face o chestie si altul o ia ca pe a lui. Singura chestie care ma deranjeaza e urmatoarea: De cate ori l-am prins pe @visurat ca a furat glume de pe 9gag sau alte site-uri si i-am spus asta iar el m-a facut gunoi, mizerie, prost, sugator de pula etc nimeni nu a sarit si la gatul lui pt ca e A-lister.

  Poate toti hotii ar trebui pedepsiti

  Reply
  • mimanu

   Eu nu cred că eram în peisaj pe vremea când tu ai remarcat astea. Aș fi acționat la fel. Chiar dacă e A-lister.
   Situația de față este puțin diferită. Pentru că, deși sesizată fapta, ignoranța și nesimțirea era la cote alarmante. Asta m-a determinat pe mine să scriu acest articol.

   Reply
 2. InfoTravelRomania

  “Am aflat cu cine NU îmi voi mai face vacanța. InfoTravel”
  Stimate domn,

  1. Nu este o agentie de turism.
  2. Nu se numeste InfoTravel. Denumirea corecta este InfoTravelRomania.
  3. Mai in gluma mai in serios credem ca pe lumea asta trebuia sa fie un singur blog si un singur autoturism(cine a avut primul ideea), restul au copiat ideea. Ce ziceti? Pentru cunostintele dvs. generale sa stiti ca noi aici la Bucuresti habar aveam de campania ei! si am publicat doar ce a trimis un amic pe mesenger.
  Nu va sfatuim sa faceti ca noi, pentru ca de patit o pateste cel care publica(el raspunde) nu cel care o a creat-o.

  Reply
  • mimanu

   Domnule Dordea,

   Primele 2 puncte nu le comentez că e inutil.
   3. Și un singur salam și un singur lanț de magazine. Nu am spus că nu aveți voie să faceți campanii. Am spus doar că aceste campanii trebuie să respecte niște reguli de bun simț și să nu copieze alte campanii. Cel puțin nu atât de evident. Atunci când ați fost sesizați ar fi fost frumos să recunoașteți fapta (chiar dacă a fost propunerea unui amic de messenger) și, eventual, să retrageți materialul. Dvs. ați susținut că nu e mare furt și ați atins apogeul prin întocmirea unui nou material similar. Cu o poza ”împrumutată” tot de pe același internet generos.
   Nu voi face ca dumneavoastră. Dacă pun pe cineva să îmi pregătească un material, să fiți convins că voi fi acoperit contractual de astfel de situații jenante.

   Dacă se permite un sfat.. Umblați puțin la designul site-ului. Este groaznic de obositor.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *